2012. május 21., hétfő

Kertépítés - automata-öntözés a kertben


Automata öntözőrendszer kiépítése

Sokan csak akkor gondolnak a kerti öntözés kiépítésére, mikor kevés természetes csapadék hull. Pedig jobb előre gondolkodni és kiépíteni az automata öntözőrendszert, bár utólag is megvalósítható kisebb károkozással.





Mikor már tudjuk, hogy hol futnak majd a kerti szegélyek, vagyis, hogy hol lesznek a füves és a növényes területek, akkor tervezhetjük a kerti automata öntözőrendszert. Ehhez még tudnunk kell a pontos vízhozamot és a víz nyomását is és azt, hogy lesz-e elegendő vizünk az öntözéshez.



Nyugodtan elutazhatunk több napra is akár, hiszen tudjuk, hogy kertünk megkapja a megfelelő vízmennyiséget még a kánikulában is. Az esőérzékelő újabb vízmennyiséget takaríthat meg, ha csapadékosra fordul az idő. Ezt a kert legnyitottabb részére helyezzük, ahol a legjobban éri a lehulló csapadék.



Bízzuk szakemberre az automata öntözés kiépítését, mert házilag nem lehet jól működő rendszert kiépíteni! Emiatt sokszor, sokan kétszer költenek a kerti öntözés kialakítására, ami nagy pazarlás és bosszúság is lehet a kerttulajdonos számára, nem éri meg ez a kockázat, persze mindenki maga dönti el, mit szeretne.



A folyamatos kerti öntözés kezelésében segítséget nyújtunk, ahogyan a könnyű kerti ápolásban is, aminek a nagy része azért szép fokozatosan elsajátítható.

Élvezzék, szeressék kertjüket!


2012-05-21


Készítette: Spiegel Ákos SD Kertépítés és Kerttervezés